Pages Navigation Menu

Wat is er na de waarheid (islam) behalve de verkeerde weg? (sjiisme)

Vraag en Antwoord

Kan ik een steentje bijdragen?

Indien je ons wilt helpen zou je artikels kunnen nalezen op eventuele spelfouten, een artikel kunnen insturen of contact met ons opnemen.

Ik ben sjiiet, maar wil mijn leven verbeteren. Wat nu?

BismiAllah.

Indien je een teken hebt gekregen, en onze website hebt bezocht is dat niet zomaar; waar een wil is, is een weg. Deze website is opgericht om hetgeen waarvan wij houden (Islam), door te geven aan anderen. Wij wensen dus het beste voor iedereen.

Op ons forum kun je anderen informeren over jouw situatie; wat ging goed, wat was moeilijker bij de bekering etc.: hierdoor kun je anderen laten leren van jouw eventuele fouten.

Afhankelijk van je eigen privé situatie kan het moeilijk zijn om bekend te maken dat je soenniet bent geworden; hierom is het soms beter om je bekering ‘geheim’ te houden. Wanneer je echt geen andere uitweg ziet in het leven, kun je contact met ons opnemen.

Wat is jullie mening over (vul naam in van een persoon)?

Wij geven geen mening over individuen tenzij die aan de actualiteit gebonden is én die actualiteit er om vraagt.

Waarom bestaat er geen joden-ontmaskerd.nl?

Zoals je al hebt kunnen zien is dit een one-liner website. We richten ons alleen op het sjiisme, en alles wat daarmee te maken heeft. Geografie, theologie, politiek en onze oer-hollandse problemen; dit zijn onze unique selling-points.

Er is een hele simpele verklaring waarom wij ons richten op het sjiisme; stel, je hebt een lichaam waarvan de rechterbeen geblesseerd is. Kun je dan als geheel vooruit sprinten, en nog eerder de finish halen voor de Israëlische staat? Nee, dat zal je niet lukken. Om deze doodsimpele reden moeten wij, als moslims, de problemen in ons midden erkennen, alvorens wij als één sterk team naar buiten kunnen komen. Dus tot die tijd zullen wij als moslimgemeenschap zwak en achtergesteld zijn.

 

8 Comments

 1. Essalamu alaykum wa rahmatullahi wa barakatuhu. Ten eerste wil ik jullie bedanken voor deze site. Het heeft voor veel ophelderingen gezorgd.
  Mijn vraag is over een hadith (zie twitter link) die gepost is door een shi’ie. Waar Umar ibn khattab Ali feliciteert met het zijn van een leider.
  Kunt u de geschiedenis, betrouwbaarheid en de context van deze hadith uitleggen In shaa Allah beantwoord u mij spoedig. Wa salaam

  EDIT ADMIN: Wa aleykum salam wa rahmatullahi wa barakaatuh! Wa Djazaak! Uiteraard doen we dat; dit heeft te maken met twee zaken; ‘Hadith Thaqalayn’ en de term ‘Mawla’. De twitterlink kan niet worden geopend hier,error?

  Beiden zijn uitvoerig behandeld, zie:

  https://sjiieten-ontmaskerd.nl/artikelen/de-ontmaskering/hadith-thaqalayn/
  http://shianl.wordpress.com/2013/06/24/umar-ibn-khattaab-ra-feliciteerde-ali-ra-waarom/

  Voeg onze FB pagina toe, en stuur ons een mail als je dit^ aan hem hebt uitgelegd! Moge Allah subhanahu wa ta3ala ons leiden!

 2. Al salaam alaykom,
  Er is iets dat mij dwars zit.
  ik ben shia alleen niks van wat er op de site word genoemd heb ik ooit gehoord in mijn leven,
  ik heb in iran gewoon en ben niets van de vermelde dingengezien,
  ik hoor alleen dit soort info van soeniten? ik ga binnekort inshalla trouwen met een soenitische irakeze man. van hem kreeg ik ook paar van die opmerkingen waar ik weinig van begreep. Ik vraag je hier bij om een x met shia zelf te praten. in nederland zijn er veel lezingen en je bent welkom. zou het mogelijk zijn dat er een misverstand is?

  met vriendelijke groetten
  wa alaykom el salaam!

  EDIT ADMIN

  Wa aleykum salam zuster! We kunnen alleen verder komen wanneer we met elkaar praten en jouw reactie is daarom erg gewild want hiervan zal iedereen profiteren. Dank u wel voor deze reactie.
  We begrijpen dat niet alles herkenbaar is voor sjiieten, dit hebben we ook op onze pagina “over ons” geplaatst. Dit komt omdat veel sjiieten normale mensen zijn, en niet in alles geloven en niet weten wat hun geleerden vertellen. Om deze reden richten we ons niet op de sjiieten zelf, maar op de boeken, geleerden en geloofsleer. We krijgen veel reacties van sjiieten, positieve en negatieve. Er is geen misverstand mogelijk aangezien alle uitingen worden gecontroleerd op juistheid en betrouwbaarheid.

  Het is niet academisch om met normale sjiieten te praten, want vroeg of laat zullen ze verwijzen naar hun meerderen en literatuur. U kunt een mail versturen naar info@sjiieten-ontmaskerd.nl voor meer informatie.

  Wa aleykum salam.

 3. Salam wa 3alaykoum,

  Jazak ALLAH khayran voor het antwoord. Inderdaad, de Sjiieten hebben ook de poort(en) geopend van Antochie in Turkije om de kruisvaarders te helpen. Ik heb nog een vraag. Ik zou graag willen of er een ware oorlog was tussen Hizbshaytaan en de jodenstaat (Israel) in 2006? Is het gespeeld, kan het zijn dat een “partij” een “machtige” staat een nederlaag kan leiden?

  Jazak ALLAH khayran,

  Rachid

  EDIT ADMIN: Zowel Hezbollah als Israel hadden de oorlog nodig om elkaar te sterken, met de daden van Hezbollah in Syrië kan niemand nog geloven dat Israel hun grote vijand is!

 4. Salam wa 3alaykoum,

  Ik zie dat sommige sjiieten overleveringen gebruiken van de metgezellen (moge ALLAH tevreden met hen zijn). En diezelfde sjiieten gebruiken de tevredenheidszin van ALLAH voor de metgezellen. Ik zag ook een preek van Hassan Nasrulah en hij had het indirect over die smeerlap van Yassir Habib die de metgezellen vervloekt. Ook Hassan Nasrullah haalde fel uit tegen over Yassir Khabit. OOk de leider van hizbolat zei, moge ALLAH tevreden met hen zijn over de metgezellen.

  Is dit de puurste vorm van takkiya? Takkiya is hun geloof. Of zijn er ook sjiieten die alleen de titel sjiiet voor hen zelf gebruiken, maar ik principe gewoon hetzelfde geloven als ons ahlu Sunna?

  Jazak ALLAH khayran

  EDIT ADMIN: Wa aleykum salam. Er zijn sjiieten die zich alleen “sjiiet” noemen omdat ze zo zijn opgegroeid, maar in feite gewoon leven als soennieten. Een groot deel van de Nederlandse sjiieten behoren hiertoe. Hassan Nasrullat en Yasser Al Khabith zijn beide extremisten, en zijn beide zeer fel gekant tegen soennieten. Tussen hen speelt zich echter nog iets anders; Hezbollah is Pro-Iran terwijl Yasser Al Habib tegen het Iraanse regime is. Daarom haten ook deze twee extreme sjiieten elkaar. Je moet de extremisten niet verwarren met de (onwetenden).

 5. Salam wa 3alaykoum,

  Ik heb eigenlijk meer een opmerking dan een vraag. De Perzen (Iraniers) waren vroeder zoroisten (vuuraanbidders). Kisra de koning van Perzie verscheurde de brief van de profeet (vrede zij met hem) wat betreft de dawah. De moslims verscheurde vervolgens de Perzische rijk. Het was een vernedering en een enorme nederlaag voor het “grote” Perzie destijds. De Perzen probeerden sindsdien wraak te nemen. Ik denk dat dezelfde Perzen wraak nemen door het sjiiesme aan te hangen om altijd tegenstrijdig (haat) te zijn t.o.v de metgezellen, de volgelingen van de profeet (vrede zij met hem) en de volgelingen van de volgelingen. Ik heb gemerkt dat zoroastrimse toe gelaten wordt in het huidige Iran en veel sjiieten mengen zoroastrisme nog steeds met hun sjiiesme. Wetend dat Perzie een lange tijd een soennietsich gebied was na de verovering van de moslims.

  Rachid
  EDIT ADMIN: Maar natuurlijk Rachid, ongepaste “trots” is de oorzaak van het sjiisme. Al sinds jaar en dag wordt in Iran alles wat Arabisch is verafschuwd! Zelfs sjiieten die Arabisch zijn worden daar achtergesteld. En gezien het feit dat de meeste Iraniërs het Arabisch niet machtig is, kan de overheid de burgers tal van dingen wijsmaken over de Koran die niet eens kloppen.

 6. Salam o 3alaykoum,

  Moge ALLAH de Syrische bevolking bijstaan in deze verschrikkelijke oorlog. Ik denk dat deze oorlog moest ontstaan in “ard cham”, omdat er belangrijke gebeurtenissen ons staan te wachten en de overleveringen van onze geliefde profeet, vrede zij met hem, zijn duidelijke bewijzen. Ik heb een aantal vragen omtrent de gebeurtenissen in Syrie. Kunnen wij als Ahlu sunna een partij kiezen in Syrie? Khawaridj vs sjiieten, khawaridj vs moslims, sjiieten vs moslims, khawaridj vs koerden. Zijn er uberhaupt betrouwbare moslims in Syrie die vechten omwille van ALLAH? Is er daarginds een werkelijke jihad gaande? Hoe komt het dat geen van de groeperingen een woord rept over het bestrijden van israel? Ik heb totaal niets met de khawaridj, maar als de khawaridj een strijd leveren met de sjiieten, is het dan juist om aan de kant te staan van de khawaridj. Of moet je als moslim-zijnde beide groeperingen verwerpen? Of houden de mensen van de Ahlu sunna zich totaal niet bezig met deze zaken en houden ze zich bezig met het opdoen van kennis?

  Jazak ALLAH khayran voor jouw anwoord.

  • Jazak ALLAH khayran voor jouw antwoord!

 7. Met belangstelling lees ik jullie website. Ik zocht naar jullie mening over Isis.
  Waarom kan ik daar niets over vinden?
  Graag een tip waar ik kan lezen over jullie standpunt inzake het terrorisme, zoals de westerse pers die aanslagen kwalificeert. Hoe kijken jullie aan tegen de christelijke wereld?
  Friz

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *