Pages Navigation Menu

Wat is er na de waarheid (islam) behalve de verkeerde weg? (sjiisme)

Ex-Sjiiet: Hadjar

Was eerst een Sjiiet, ben nu een soenniet

Vraag

Ik was eerst sjiiet maar ben soenniet geworden. Ik ben een Iranese. Ik wil heel graag een hoofddoek dragen, alleen ben ik de enige in de familie die dat doet. Iraniërs in Nederland dragen geen hoofddoek. Dadelijk als ik een hoofddoek om doe, ben ik bang dat ze me anders zullen aankijken. Wat moet ik doen?

Groetjes

Antwoord

Beste zuster,

Wij feliciteren jou voor de grote gunst van Allah dat Hij jou tot Zijn rechte pad heeft geleid. En moge Allah jou standvastigheid schenken, Ameen. Moge Allah jou helpen zodat je een goede moslima zult zijn. Allah zal jou belonen voor je geduld en jou standvastigheid, Ameen.

Beste zuster, ik zal je een paar fundamenten geven waar je mee kunt beginnen. Als eerste, dien je je overtuiging te corrigeren; wat wil zeggen dat je Allah goed moet leren kennen. Dat geldt o.a. voor Zijn namen en Zijn eigenschapen. Daarnaast dien je te geloven in:
Zijn engelen, boeken, profeten, laatste dag en het lot.

Weet dat iedere moslim verplicht is om vier belangrijke fundamenten te kennen:
Ten eerste, kennis opdoen van Allah, kennis opdoen van zijn Profeet1 en kennis opdoen van de religie Islam met de bewijsgronden.
Ten tweede, deze kennis dien je te praktiseren.
Ten derde, deze kennis aan anderen overbrengen.
Ten vierde, geduldig zijn tijdens het overbrengen hiervan.
Ik adviseer je om lezingen bij te wonen zodat je kennis kunt opdoen. De bovengenoemde aspecten kunnen worden verwezenlijkt door het volgen van lezingen en met moslima’s om te gaan die zelf ook praktiseren. Want een persoon die met een andere goede persoon omgaat, neemt vaak vele goeden dingen van deze goede persoon over. De kans is groot dat je zelf die goede dingen overneemt. Dus beste zuster, ga opzoek naar goede vriendinnen en bezoek samen met hun Islamitische lezingen. Uiteraard hebben we het hier over lezingen gegeven door ahl assoena.

Wat betreft de situatie thuis, raad ik je aan om eerst standvastig te zijn in je overtuiging, voordat je in discussie gaat of iemand vraagt jou te volgen. En begin met het dragen van een sjaal, en dan een hoofddoek. Bouw dit rustig op en geef het enige tijd.

Natuurlijk is het dragen van een hoofddoek verplicht, en uiteindelijk dien je deze ook te dragen, ook al laat jou omgeving het niet toe. Het is een beproeving die je moet doorstaan. Lees het volgende vers uit de Koran.

“Dachten de mensen dat zijn met rust gelaten worden, als zij zeggen:’Wij geloven,’ en dat zij niet op de proef gesteld worden? En voorzeker, Wij hebben degenen voor hen op de proef gesteld. Allah kent zeker degenen die de oprecht spreken en Hij kent zeker de leugenaars.”
(Koran, Soerah Al’ankaboet: 2,3)

Beste zuster wat ik jou adviseer, is dat je jouw familie heel goed moet behandelen, zoals Allah het vertelt in de Koran:

“En Wij hebben de mens bevolen goed te zijn voor zijn ouders, maar indien zij jou dwingen om deelgenoten toe te kennen aan Mij, waarvan jij geen kennis hebt, gehoorzaam hen dan niet. Tot Mij is jullie terugkeer, daarna zal Ik jullie op de hoogte brengen van wat jullie plachten te doen.” (Koran, Soerah Al’ankaboet:8)

De echte strijd die je nu gaat voeren is de strijd tussen jou en Shaitan. Hij zal iedereen tegen jou opstoken, hij zal ze goed gebruiken om jou te bestrijden. Dus wees op je hoede en behandel jou familie met wijsheid, zodat ze kunnen zien dat je op het rechte pad zit. Neem niemand als vijand, maar geef het juiste voorbeeld opdat misschien jouw familie je gaat volgen in de Islam.
Moge Allah jou en jouw familie tot Zijn rechte pad leiden. Ameen.

EXTRA Aanvulling Sjiieten.nl: In het verhaal wordt aangehaald dat Iraniërs in Nederland geen hoofddoek dragen, maar dat is haar persoonlijke mening. Daarnaast zijn de meeste vluchtelingen uit Iran anti overheid en anti “islaam”, maar het betreft hier dus de regimes in Iran, en niet de algemenere Islaam.

One Comment

  1. Subhannallah heel mooi antwoord goed uitgelegd met de koran.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *