Pages Navigation Menu

Wat is er na de waarheid (islam) behalve de verkeerde weg? (sjiisme)

In de media

24-01-2014: NRC

24-06-2014: EditieNL meldt dat de strijd van ISIS ook in Nederland woedt. Sjiitische organisaties hebben baat bij dit soort berichten en stappen hierom extra snel naar de media om hun ‘slachtofferrol’ te versterken. In de aflevering wordt door de sjiitische spreker met een erg duidelijke sektarische toon gesproken, wat de verhoudingen (onnodig) op scherp zet.

26-06-2014: Enkele nieuwswebsites hebben een van onze (satirische) berichten verkeerd opgevat. Sjiitische organisaties gaven te kennen dat ze ’tegen’ terreur wilden gaan demonstreren in Den Haag. Maar natuurlijk, dat is iets positiefs! We weten echter allemaal dat deze organisaties het vertikken om in hun eigen kring te kijken en de Iraanse, Syrische en Iraakse overheid alsmede sjiitische terreurorganisaties zoals Hezbollah, Abu Fadl Al-Abbas etc. als terroristisch te bestempelen. We zien hier dat er dus met twee maten wordt gemeten: Sjiitische terreurgroepen mogen hun gang gaan, maar soennitische groeperingen zijn de schuldige? Zijn de 160.000 burgerdoden in Syrië gedood door de FSA of door de terroristische bendes van Bashar Al-Assad?

Om deze reden willen wij deze organisaties met hun neus op de feiten drukken en laten weten dat, als ze oprecht zijn, ook de sjiitische terreurbewegingen mee moeten nemen in hun demonstraties. Helaas hebben sommige nieuwsuitlaten onrechtmatig vermeld dat wij ISIS haar daden nuanceren, of dat we hebben opgeroepen tot een tegendemonstratie (wat dus niet zo is). Er is reeds telefonisch contact opgenomen met Omroep West n.a.v. van hun ietswat onjuiste berichtgeving.

02-07-2014: Helaas wordt er steeds op hetzelfde gehamerd; men probeert van geen nieuws, nieuws te maken. Men probeert de chaos in het Midden-Oosten te vergelijken met die van Nederland, zoals jullie hierboven ook al hebben kunnen lezen. Dit slaat kant noch wal. Alle nieuwsgaring hieromtrent wordt slechts van de sjiitische zijde belicht. Wij hebben geen bericht ontvangen van de Trouw of NRC.next.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *