Pages Navigation Menu

Wat is er na de waarheid (islam) behalve de verkeerde weg? (sjiisme)

Hoe om te gaan met sjiieten

Vraag:

We hebben sjiieten bij ons op het werk. Is het voor ons toegestaan om hun vredesgroet te beantwoorden? We zien hen ook in de moskee bidden op een stuk papier. Is het voor ons in dit geval toegestaan om hen de toegang toe de moskee te ontzeggen?

Antwoord:

Behandel hen, zoals zij jou behandelen. Als zij jou begroeten met de vredesgroet, beantwoord dan hun vredesgroet. Het is niet goed om hen uit de moskee weg te jagen. Dit omdat sommigen van hen leken zijn die niets weten en misleid zijn door hun geleerden. Als je slim bent en hen op een betere manier behandelt, ben je misschien in staat om hen te beïnvloeden. Het gebruiken van geweld is niet iets dat overgeleverd is in de Shariecah. Allah houdt van goedheid in alles. Je kunt hen wegwijs maken en zeggen: “Kniel niet neer op een stukje papier of stenen” of iets dergelijks.

Als het probleem hierdoor opgelost raakt, dan is dit alleen maar goed. We hebben een probleem wanneer zij zullen blijven bestaan en de vijandschap en vijandigheid alleen maar zal toenemen. Wat ik denk dat jij moet doen, is hen eerst adviseren. Vooral de gewone mensen. Adviseren betekent niet hun wetschool en hun valse geloof aanvallen. Nee, adviseren betekent dat je hun de waarheid moet uitleggen en hun de Soennah moet onderwijzen. Nadat je hun de Soennah hebt uitgelegd, ben ik er absoluut zeker van dat als zij echt geloven, dat zij zullen terugkeren naar de Soennah en hun valsheid zullen opgeven. Als dit gebeurt, dan is dit het beste. Maar als dit niet gebeurt, dan moet je hen behandelen zoals zij jou behandelen. Je hebt geen recht om hen weg te jagen uit de moskee.

 
Sheikh Mohammed ibnoe Saalih al-cOethaymien
(Liqaa’aat ul-Baab il-Maftoeh, nr. 80, vraag nr. 4)

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *