Pages Navigation Menu

Wat is er na de waarheid (islam) behalve de verkeerde weg? (sjiisme)

Matam (Zelfmutilatie)

 

Zelfmutilatie, oftewel Matam. Het zichzelf slaan…

 

Al-Bukhaari (1294) and Muslim (103)

narrated that ‘Abd-Allaah ibn Mas’ood (may Allaah be pleased with him) said:

The Prophet (peace and blessings of Allaah be upon him) said: “He is not one of us who strikes his cheeks, rends his garment, or cries with the cry of the Jaahiliyyah.”

 

Een mooi stuk geschreven door broeder Nourredine Wildeman: TROUW.

http://islamic-forum.net/index.php?showtopic=20822#entry141895lol

https://www.facebook.com/photo.php?v=262287823925362

 

Steekwoorden: Matam Zelfmutilatie zelfverminking islam moslims moslim islaam shia sjia sjiieten sunni soeni soenni soennieten waarom qame-zani qame zani zanjir zanjeer imam imami hussain hussein as ashora peshua teshua qame-zani seene-zani zanjeer-zani

 

 

5 Comments

 1. Wat is er mis aan als wij treuren om de kleinzoon van de profeet? Heb je weleens het verhaal gelezen van de Imam Hoessein? Nee? Nou ga dat maar eerst doen dan. Want onze profeet vindt het ook hartstikke erg dat er zoiets is gebeurd met zijn kleinzoon. Zijn kleinzoon is gemarteld. Mogen wij dan niet huilen? Mogen wij dan niet iets doen om de pijn te voelen die hij heeft gevoeld?

  Als jij dat zo erg vind, dan kijk je er maar niet naar.. Maar de enige reden dat wij zoiets doen is omdat wij van de profeet houden en liefde willen vertonen..En als we ons een beetje pijn doen, dan is dat nog helemaal niks vergeleken met de pijn die zijn kleinzoon heeft meegemaakt.

  EDIT ADMIN: Ik denk dat je weet dat ook de Soennieten treuren hierom, maar treuren is een groot woord; wat heeft onze profeet gezegd over iemand die zichzelf slaat? Een echt geloof laat zijn onderdanen zichzelf niet martleen o.i.d., want dat is een teken van onbegrip. Heeft de profeet ooit zoiets gedaan? Als je van hem houdt dan volg je hem. Bid net als hem 5 maal per dag en niet 3 keer bijvoorbeeld, verricht de Wodoe zoals hij dat deed. Jij stelt dat de profeet het hartstikke erg vond, maar de Profeet was toen al dood, Salla Allahu Alayhi Wa Sallam.

 2. Profeet Mohammed (SAS) heeft zijn dood niet meegemaakt, maar wist wat er zou gebeuren met Imam Hoessein (as). Allang gehoord van engel Gibriel. Onze profeet (SAS) huilde vanaf dat moment alleen maar, wat denk je wat hij had gedaan als hij het had meegemaakt? Dat weten jullie ook niet. Ten tweede wie zegt dat het slaan op de borst zeer doet. Dat is namelijk wel toegestaan, zie je niks van terug. Er zijn overleveringen dat er Zainab (as) de kleindochter van Profeet Mohammed (SAS) het ook heeft gedaan en eigenlijk nog erger.

  Maar goed, bij jullie is treuren al niet toegestaan. Huilen mag maar 1 dag zeggen jullie. dus waar praat je over.

  EDIT ADMIN: Ik zie dat je taal steeds minder zakelijk wordt en steeds meer beschuldigingen uit; je gebruikt hier Gabriel. Nu moet jij mij vertellen wat er is overgeleverd over Gabriel en Aicha radia Allahu 3anhoem.

  Je doet alsof soennieten niet treuren over de dood van Hussein? Wij treuren op een betere manier, namelijk zonder overdrijving en zonder dat we leugens toepassen hierin (het treuren). Je moet ook oppassen da je niet voor bepaalde Sahaba en Sahabiyaat praat zonder bronnen.

  Je zegt dat “wij” maar 1 dag mogen treuren? Waar zijn je bewijzen hiervoor.

  Tot slot een video die het ware “treuren” en “Taqiyyah” naar boven haalt:
  http://www.youtube.com/watch?v=rfRETd9Hcv8

  Senad.

  • @Sukayna:

   Waarom reageer je gewoon niet duidelijk op zijn bericht? Je gaat de hele tijd over iets anders zitten praten.
   Kan je dan niet tegen de waarheid???

 3. Hier iets over de gecombineerde gebeden. De waarheid dat Profeet Mohammed (SAS) het echt wel heeft gedaan. Dat om de ummah het makkelijker te maken.

  Combineerde de Profeet (saws) zijn gebeden?
  Ibn ‘Abbas berichtte dat de Boodschapper van Allah (vrede zij met hem) in Medina
  zeven (rak’ahs) en acht (rak’ahs) verrichtte, met andere woorden, de middag (Zuhr)
  en namiddag (‘asr) gebeden (acht rak’ahs) en de schemer (Maghrib) en nacht (‘ Isha’)
  gebeden (zeven rak’ahs) (gecombineerde)
  [Sahih Al-Bukhari (vertaald uit de Engelse vertaling), volume 1, boek 10, nummer
  537; Sahih moslim (vertaald uit de Engelse vertaling), Kitab Al-Salat, Boek 4,
  Hoofdstuk 100 hadith nr. 1522]

  Abdullah b. Shaqiq berichtte: Ibn ‘Abbas sprak ons op een dag, ’s middags (na het
  namiddag gebed) tot de zon verdwenen en de sterren verschenen, en de mensen
  begonnen te zeggen: Het gebed, gebed. Een persoon van Banu Tamim kwam daar.
  Hij treuzelde niet noch wendde hij zich af, maar (ging verder huilen) : Het gebed,
  gebed. Ibn ‘Abbas zei: “Moge u beroofd worden van uw moeder, u onderricht mij
  Sunnah?” En toen zei hij: “Ik zag de Boodschapper van Allah (vrede zij met hem) de
  middag (Zuhr) en namiddag (‘asr) gebeden en de schemer (Maghrib) en nacht (‘Isha)
  gebeden combineren”. ‘Abdullah b. Shaqiq zei: “Enkele twijfels werden in mijn
  hoofd daarover gecreëerd. Dus ik ging naar Abu Huraira en vroeg hem (erover) en
  hij getuigde naar zijn verklaring”
  [Sahih Muslim (vertaald uit de Engelse vertaling), Kitab Al-Salat, Boek 4,
  Hoofdstuk 100 Combination of prayers when one is resident, hadith nr. 1523, 1524]

  EDIT ADMIN: Ik zie dat je gewoon een stuk knip en plak werk hebt uitgevoerd, en het KLOPT dat onze Profeet Salla Allahu 3alayhi wa Sallam gebeden heeft samengevoegd, mar dan mag jij mij vertellen WANNEER hij dat deed. Jullie nemen alles altijd buiten context;

  Het Samenvoegen mag alleen slechts in bepaalde gevallen, en het verkorten van de gebeden mag ook slechts in bepaalde gevallen. Ben je een reiziger? Bevindt je je op Hadj?

  Wat staat er in de Quran over de gebedEN ? Ze zijn op vastgestelde tijden voor de gelovigen voorgeschreven.

  http://www.al-yaqeen.com/va/vraag.php?id=681 < Meer informatie.Je kaart hier informatie aan over Sahih Muslim. Als je zou volgen wat er in deze Sahih zit zou je een antwoord vinden op AL je problemen/vragen.

 4. EDIT ADMIN:[Beledigingen naar de Sahaba: Jij bent hier niet meer welkom]
  Jij meent dat je “geleid” bent, en op “Tareeq al Mustaqiem” zit, maar tegelijkertijd noem je anderen Kafir, scheldt je de Sahaba uit, vindt je het geen probleem als mensen zichzelf en hun naasten tot bloedens toe bezeren, je herdenkt de Islaam niet op de manier van de Profeet/AhlalBait, al zeg je dat je dat wel doet: Lees je reactie eens terug en denk logisch na wat je allemaal hebt willen posten hier.

  “Zodra je verdrietig bent sla je jezelf op je borst, je merkt er dan niets van.” ? Waar komt dit vandaan? Als ik verdriet heb, verwerk je het door het verdriet te ACCEPTEREN, omdat het treuren/slaan je geen enkele verandering zal brengen behalve negatieve. -DAN PAS BEN JE ECHT STERK-

  Tot slot wil je dat Allah, sub7anahuwata3ala mensen NIET leid.. Hierover zal ik maar geen woorden aan vuil maken.

  Muharram is een schone maand. De begin van het Islamitische jaar. Een van de 4 maanden waarin niet gevochten mag worden. Maar wat zien niet-moslims op TV? Mensen die als de mallemooi elkaar afslachten en hun eigen baby’s gezicht laten bloeden. Bedankt voor dit beeld over de Islaam!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *